Često postavljana pitanja

1. Greškom sam dva puta rezervisala/o
> Nema problema, i mi to vidimo i otkazaćemo jednu od rezervacija. Takođe ćemo da vratimo novčani iznos na Vašu kreditnu karticu, ukoliko je dva puta skinut.
2. Šta je to Trip Locator, Record Locator ili broj rezervacije?
To je sve isto, to je šestocifrena kombinacija slova i brojeva ili samo slova. To je Vaša jedinstvena šifra za Vašu rezervaciju. Ovu šifru obezbeđuje Glavni sistem rezervacije i identifikuje Vašu rezervaciju na websajtu SkyTours-a. Avio-kompanije mogu da koriste drugi broj rezervacije za Vašu rezervaciju. To se može videti na stranici itenerera ispod Airlines Confirmation Number-a (Potvrdni broj aviokompanije).
3. Potrebna mi je faktura i dokaz kupovine
Idite na websajt https://www.sky-tours.com/trip/ prijavite se preko Vašeg broja rezervacije (Trip Locator) i prezimena. Kada se prikaže vaš itinerer, u gornjem desnom uglu ćete videti link ''faktura'' (invoice), kliknite na to i moći ćete da preuzmete Vašu fakturu u pdf formatu.
4. Želim kopiju stranice sa potvrdom moje rezervacije
Samo idite na websajt https://www.sky-tours.com/trip/ prijavite se preko Vašeg broja rezervacije (Trip Locator) i prezimena. Kada se prikaže vaš itinerer, u gornjem desnom uglu ćete videti link stranice za potvrdu rezervacije, kliknite na to i moći ćete da preuzmete kopiju stranice sa Vašom potvrdom.
5. Želim da vidim svoju elektronsku kartu, ali kada kliknem na link, piše Vaša elektronska karta se obrađuje
Ne izdajemo karte odmah. Jedan od naših putnih agenata proveru da li je sve u redu i posle te kontrole izdajemo karte. U zavisnosti od opterćenja, potrebno je između 3 i 21 čas da potvrdimo Vašu prvobitnu rezervaciju.
6. Da li mogu da uradim Online Check In?
Ukoliko avio kompanija podržava online check in, možete to da uradite direktno na web stranici avio kompanije. Naš broj rezervacije / Trip Locator i broj rezervacije avio kompanije mogu da se razlikuju. Ukoliko je to slučaj, pronađite Vaš broj potvrde avio kompanije na kopiji Vaše elektronske karte.
7. > Možete li da mi pomognete i uradite rezervaciju umesto mene?
Ne, na žalost, jedino što nudimo je online rezervacija na www.sky-tours.com Ali, ukoliko imate bilo kakva pitanja, biće nam drago da Vam pomognemo preko našeg sistema podrške http://www.sky-tours.com/support/
8. Gde mogu da pogledam svoju rezervaciju?
Idite na: www.sky-tours.com/trip/ unesite svoj Trip Locator (broj rezervacije): kao i prezime jednog od putnika. Sada pogledajte rezervaciju. Kada se izdaju karte (uglavnom 3-21 sat nakon Vaše rezervacije), možete da kliknete na ''prikaži brojeve elektronske karte'' da biste dobili svoje brojeve elektronske karte i da biste odštampali Vaše elektronske karte. Ukoliko avio kompanija promeni vreme Vašeg leta/letova, to će biti prikazano i na tom sajtu.
9. > Kako da proverim da li je došlo do izmena u vremenima letova?
| Veoma važno! Što češće posećujte i proverávajte: https://www.sky-tours.com/trip/ unesite svoj broj rezervacije i svoje prezime i proverite da li su vremena letova ista. Čim avio kompanije izvrši promene, to će se odmah prikazati i na tom websajtu.
10. Mogu li da promenim ime na avionskoj karti ili da je prebacim na drugu osobu?
> Ne, promena imena nije moguća. Važno je da ime na karti bude isto kao u pasošu ili ličnoj karti. Čak ni korekcije imena nisu moguće, ako je karta već izdata. Ukoliko putuje druga osoba ili ime nije ispravno, postoji mogućnost da će morati da se kupi potpuno nova karta. U većini slučajeva stara karta može delimično da se refundira.
11. Da li mogu da tražim invalidska kolica na aerodromu i prilikom ukrcavanja?
Da, ovo je moguće na većini letova. Molimo Vas da pošaljete zahtev o tome nakon što dobijete svoj trip locator: http://www.sky-tours.com/support/
12. Mogu li da naručim poseban obrok?
Da, možete da naručite poseban obrok tokom procesa rezervacije, ili nakon rezervacije: http://www.sky-tours.com/support/. Besplatna usluga obroka je dostupna na većini međunarodnih letova.
13. Naručio sam avio kartu i dobio sam broj trip lokatora. Kada će mi se sekinuti novac sa kreditne kartice?
Novac sa kreditne kartice se uglavnom skida u roku od 24h od Vaše rezervacije.
14. > Dobio sam broj trip lokatora. Da li je moja avio karta potvrđena?
Avio karta će biti izdata kada dobijete broj trip lokatora. Ovo uglavnom ne traje duže od 3-24 časa. Kupovina je završena kada izdamo kartu. Dobićete drugi email kada izdamo kartu, a možete i da vidite svoj status ukoliko odete na https://www.sky-tours.com/trip/
15. > Šta je avio referenca? Ili avio potvrdni broj?
Avio referenca (Avio potvrdni broj) je interni broj rezervacije avio kompanije. Kada komunicirate direktno sa avio kompanijom, molimo Vas da im kažete avio referencu za brži pristup Vašoj rezervaciji. Pronaći ćete ovaj broj na Vašem itinereru. https://www.sky-tours.com/trip/
16. Deca koja putuju sama.
Da, u nekim okolnostima aviokompanije dozvoljavaju da deca putuju sama. Za opšte informacije, pogledajte stranicu: www.sky-tours.com/info/children_traveling_alone Molimo Vas da kontaktirate i websajt avio kompanije. Pojedinačna ograničenja aviokompanija se mogu razlikovati od ovih standardnih informacija.
17. > Mogu li da izvršim rezervaciju i da platim kasnije?
> Ne, Vaša kreditna kartica će odmah biti autorizovana i sa nje će se skinuti novac kada se izda karta (u roku od 24 časa).
18. Pogrešio sam prilikom rezervacije
Nema problema ukoliko to odmah popravite. Postoji vremenski razmak od nekoliko sati između Vaše rezervacije i izdavanja karte, kada možemo da otkažemo Vašu rezervaciju besplatno. Čim odbijemo Vašu poruku preko: http://www.sky-tours.com/support/ otkazaćemo Vašu rezervaciju, tako da možete da napravite novu. MOLIMO VAS DA NAM NE ŠALJETE NIKAKVE MAILOVE! DELOVAĆE SAMO PREKO NAŠEG SISTEMA PODRŠKE KARATA!
19. Zbunjen/a sam Trip Locator, Broj rezervacije, broj potvrde aviokompanije
Trip Locator je šifra rezervacije koja se sastoji od kombinacije 6 slova i brojeva. Ovu šifru Vam obezbeđuje Centralni sistem rezervacije. U isto vreme, ovaj broj je Vaš broj rezervacije kod SkyTours-a. Aviokompanija Vam takođe daje drugi broj potvrde. Ukoliko pogledate Vaš itinerer (https://www.sky-tours.com/trip/) možete da pronađete broj ove potvrde. Ukoliko treba da kontaktirate aviokompaniju, trebaće im ovaj broj da pronađu Vašu rezervaciju u njihovom kompjuterskom sistemu.
20. > Kako da vidim ima li nekih vremenskih izmena nakon što kupim kartu?
Ukoliko aviokompanija izmeni vremena letova, oni pošalju poruku centralnom kompjuterskom sistemu. Naš link: https://www.sky-tours.com/trip/ je direktno povezan sa ovim sistemom i uvek možete da vidite poslednje informacije o Vašim letovima.
21. Da li aviokompanija može da otkaže moj let nakon kupovine?
U veoma retkim slučajevima aviokompanije mogu da otkažu letove. Posećujte naš websajt: https://www.sky-tours.com/trip/ i uvek ćete biti informisani o statusu Vaše rezervacije.
22. Ko će mi javiti ukoliko je let otkazan ili ukoliko je došlo do izmena u redu letenja?
To je Vaša obaveza! Mi nudimo samo podršku pasivnog obaveštavanja (sem ukoliko ste Zlatni Član). Podsećamo Vas da što češće proverávate Vaš itinerer. Uvek je dostupan na: https://www.sky-tours.com/trip/
23. Moram da otkažem let
Većina karata koje se prodaju online su karte po posebnoj ceni koje, ili ne dozvoljavaju refundiranje uopšte (ne može da se refundira) ili imaju veoma visoke troškove otkazivanja. Ukoliko niste zaštićeni našom zaštitom od otkazivanja, možete da nam pošaljete obaveštenje o tome putem našeg sistema podrške https://www.sky-tours.com/trip/ da proverite da li možete da očekujete ikakav novac ukoliko morate da izvršite otkazivanje.
24. Moram da promenim let
Većina karata koje se prodaju preko interneta imaju veoma restriktivnu politiku o promeni leta, ili, jednostavno, ne dozvoljavaju nikakve promene. Ukoliko želite da Vaša karta bude zamenljiva, aviokompanija će naplatiti oko $150 troškove zamene, plus razliku u ceni današnje cene u odnosu na cenu koju ste platili prvobitno. Ukoliko Vam je potrebna zamena, molim Vas kontaktirajte nas preko naše podrške: http://www.sky-tours.com/support/
25. Kada sam želeo da završim rezervisanje, sistem me je obavestio da već postoji slična rezervacija
> Ovo je upozorenje kada se u našoj bazi podataka pronađe slična rezervacija. Ukoliko to nije slučaj, samo ignorišite ovo upozorenje i nastavite sa Vašom rezervacijom.
26. > Platio sam za sedište, kako to funkcioniše?
Vaš zahtev za sedišta, ukoliko ste ga napravili, je poslat aviokompaniji preko našeg internacionalnog sistema rezervacije. Prenosimo im Vaše želje: da li želite da sedite do prozora ili do prolaza. Potom aviokompanija dodeljuje sedišta u skladu sa Vašim zahtevom. Ne možete da birate Vaš broj sedišta niti red. Skytours ne garantuje ovo-ovo je samo zahtevana usluga.
27. Online Check In
Mnoge aviokompanije dozvoljavaju da uradite check in online. Molimo Vas da imate u vidu da naš Worldspan Trip locator nije potvrna šifra aviokompanija. Molimo Vas da pogledate svoju rezervaciju. Idite na website https://www.sky-tours.com/trip/ prijavite se preko Vašeg Broja Rezervacije (Trip Locator) i Vašeg prezimena. Na tom itinereru ćete videti potvrdni broj aviokompanije koji Vam treba za online check in.
28. Rezervisao sam kartu u jednom pravcu, a dobio sam povratnu kartu.
> Naš savremeni sistem rezervacije koristi veštačku inteligenciju imitirajući prave putničke agente u potrazi za najboljom cenom i vezom. Ukoliko ste tražili kartu u jednom pravcu a cena je bila viša nego za povratnu kartu, onda naš sistem rezerviše i izdaje povratnu kartu. Koristiti samo odlaznu kartu i ignorišite povratni deo. OVE POSEBNE CENE KARATA ZA JEDAN PRAVAC SE NE MOGU REFUNDIRATI!
29. Piše
Posebna povratna karta je, zapravo, kombinacija dve karte. Ponekad imamo dogovor sa aviokompanijom o posebnoj, nižoj ceni. Ovo u kombinaciji sa drugim letom možemo da Vam omogućimo uz povoljniju cenu. Ovo smo označili kao 'Posebna povratna karta' i izdajemo dve ili više karata za Vaš let.
30. Zašto nemate broj telefona na Vašem websajtu?
Mi prodajemo karte širom sveta, na preko 30 jezika. Takva usluga bi bila veoma skupa i ne bi poboljšala uslugu našim klijentima. Radije dobijamo pisana obaveštenja od našeg sistema podrške karata i u kancelarijama koje su i u SAD i u Evropi odgovaramo od 00-24h na sve zahteve podrške uglavnom u roku od 8 sati (vikendima možda i duže). Za ekstremno hitne slučajeve u vezi sa Vašim letom, molimo vas da pozovete direktno aviokompaniju .
31. Pokažete mi ukupnu cenu ali, zapravo naplatite dva puta, jednom za kartu i jednom za troškove rezervacije.
Da, ovo radimo što češće možemo. Naša konkurencija kaže da oni ne naplaćuju troškove nego skidaju novac sa Vaše kreditne kartice. Ali u tom prilikom i njihov profit je dodat, naravno. Da bi ovo uradili, oni moraju da dodaju 2% na cenu, pošto moraju da plate trgovinsku naknadu kompaniji kreditne kartice. To što vi ne vidite troškove, to ne znači da ih nema. Na kraju krajeva, svi mi moramo da imamo neku zaradu. Mi bismo postupili isto tako, ali bismo onda morali takođe da dodamo 2% na cenu avio karte. Da bismo vas poštedeli ovog opterećenja, mi naplaćujemo kartu direktno preko aviokompanije (dokle god oni vode računa o troškovima kreditne kartice) i onda onda naplatimo osiguranje i dodatke koje ste kupili. Sve ovo se radi u Vašem najboljem interesu, da bismo vam obezbedili najpovoljniju cenu, a i ovim putem je sve mnogo transparentnije.